Vauvojen värikylpy 6-12kk

Vauvojen värikylpy on säännöllistä ja johdonmukaista kuvataidetoimintaa, jossa tutustutaan moniaistisesti ja lapsilähtöisesti värien maailmaan.

Työpajassa edetään värien tarkastelusta ja erilaisten materiaalien tunnustelusta itse tehtyyn jälkeen. Työskentely perustuu turvallisiin materiaaleihin ja turvalliseen ympäristöön.

Toiminta on suunniteltu 6-12 kuukauden ikäisille ja keskittyy vauvan kokemus- ja kokemismaailmaan. Leikki, materiaaleihin tutustuminen, hetkestä nauttiminen, tekemisen prosessi ja vuorovaikutus ovat toiminnan keskiössä. Jokainen lapsi saa osallistua taidetyöskentelyyn omalla tavallaan.

Vauvojen värikylvyssä käytettävät materiaalit ovat yleisesti suuhun sopivia ja turvallisia. Vauva tutkii ja tutustuu maailmaan myös suullaan eikä kaikki suuhun laittaminen ole syömistä. Materiaaleina käytetään esimerkiksi kiisseleitä, mehuja, soseita, kuin myös kankaita ja papereja. Materiaaleihin suhtaudutaan väreinä ja välineinä, ei ruokana ja materiaalien syöminen ei ole itse tarkoitus.

Vauvojen värikylvyn ohjaajalla tulee olla suoritettu erillinen koulutus, jonka kuvataidekoulun opettaja Anni Pellikka on suorittanut Porin lastenkulttuurikeskuksessa.

Työpaja kokoontuu syyslukukaudella 2019 kuvataidekoululla lauantaisin klo 10.00-10.45 syksyllä ilmoitetulla aikataululla.
Ohjaajana Anni Pellikka

Lisätietoja: toimisto@lprkuvataidekoulu.fi 044 299 0554