Linnoituksen sydäntalvi 2018

Linnoituksen sydäntalvi-tapahtuma järjestettiin 3. helmikuuta 2018.

Jo toisen kerran järjestetty Linnoituksen Sydäntalvi-tapahtuma toi jälleen Lappeenrannan linnoitukseen eloa ja toimintaa koko perheelle. Lappeenrannan kuvataidekoulun oppilaat veistivät Kimmo Frostin opastamana upeita jääveistoksia Katariinan torilla, Muumit esiintyivät omassa MUUMIEN Talvishow’ssaan Kehruuhuoneella ja museossa oli nukketeatteripajoja ja -luentoja, tarjolla oli paikallista makkaraa kuumana grillistä, Mirrimuori kertoi satuja ja paljon muuta mukavaa.
Linnoituksen Sydäntalvi –tapahtuman keskiössä olivat Katariinan torille kuvataidekoululaisten tekemät jääveistokset. Jääveistoksia veistivät perusopetus 6- ja 7- ryhmien sekä laaja-alainen/savi työpajan oppilaat. Lisäksi muutama laaja-alaisen tai pima -työpajan ”veistosta kiinnostunut” oppilas  osallistui jäänveistoon.  Jääveistosten lisäksi tehtiin yhdessä jäätorniteos jonka toteutusta kuvataidekoulun opettajat ohjasivat Katariinan torilla.

Kuvataidekoulun lisäksi tapahtumassa olivat mukana Elävä linnoitus ry, Kehruuhuone, Taidekoulu Estradi, Hettitikka, Le Royal Joutava, Lappeenrannan kaupunki, Lappeenrannan museot, Kristiina Mäkäläinen.

http://Linnoituksen Sydäntalvi 3.2.2018